Sähköpyörän edut

5 Syytä Hankkia Sähköpyörä

Pyöräily on tunnetusti oivallinen tapa kohottaa kuntoa ja saada omaa painoa hallintaan. Viime vuosien aikana sähköpyörien suosio on tasaisesti kasvanut, mutta niitä myydään silti edelleen vuosittain vain murto-osa kaikista pyöristä. Myynti on kuitenkin vuosi vuodelta kasvamassa, samalla kuin sähköpyörien käytettävyys, ulkonäkö ja hinta ovat merkittävästi parantuneet.

Sähköpyörillä fyysinen rasitus jää toki tavallista pyörää pienemmäksi, mutta sähköpyörillä on monia muita etuja, joiden ansiosta monen aktiivisesti pyöräilyä harrastavan kannattaisi harkita sähköpyörän hankkimista. Seuraavaksi esittelemme viisi tärkeintä syytä, miksi sähköpyörä on kenelle tahansa pyöräilijälle varteenotettava vaihtoehto.

1. Pitkät matkat taittuvat helpommin

Sähköpyörät ovat loistava kulkuväline, kun tarkoituksena on taittaa pitkiä matkoja. Pyörän sähkömoottorin avulla on rasitus on huomattavasti pienempi, jolloin sähköpyörä on ideaali esimerkiksi silloin, jos pitää taittaa työmatka esim. Espoosta Vantaalle. Työmatkapyöräilijälle sähköpyörä loistava valinta, koska rasituksen ollessa pienempi, myös hikoilu vähenee. Myös maastossa viihtyvät pyöräilijät osaavat arvostaa sähkömoottorin avustusta. Esimerkiksi usein raskaaksi polkea miellettävä fatbike liikkuu sähköavusteisena ketterästi maastossa kuin maastossa. Moni pyöräilijä välttää töihin pyöräilyä juuri siitä syystä, että suihkuun ei joko ehdi tai siihen ei ole mahdollista. Sähköpyörällä kyseinen ongelma luonnollisesti pienenee.

Sähköpyörät eivät toki ole ideaali väline pelkästään työmatkoille, vaan maaseudulla eläville se voi helpottaa arjen sujumista. Mikäli kauppaan on 20 kilometriä suuntaansa, on kaupassakäynti ikäihmiselläkin helpompaa, jos alla on tavallisen pyörän sijaan sähköpyörä.

2. Sähköpyörän on nopea väline liikkua

Sähköpyörällä pääsee liikkumaan huomattavasti nopeammin kuin tavallisella pyörällä, joten ne sopivat ihmisille, jotka haluavat päästä paikasta A paikkaan B mahdollisimman nopeasti. Erityisesti kaupungeissa sähköpyörä on usein kaikkein nopein väline liikkua, sillä kun käyttää pyöräteitä ja kevyenliikenteenväyliä pääsee kaupungissa liikkumaan erittäin nopeasti. Erityisesti suurissa kaupungeissa ruuhkat vaikuttavat suuresti autolla, mopolla tai moottoripyörällä liikkumisessa. Liikkumisen nopeutta voi vielä optimoida siten, että yhdistää sähköpyöräilyn julkisten menopelien kanssa, kuten metron tai junan, jolloin pitkätkin matkat taittuvat nopeasti ja tehokkaasti.

3. Sähköpyörällä saa kehon kuntoon

Pyöräily on yksi tehokkaimmista liikuntamuodoista ja se polttaa tehokkaasti kaloreita. Sähköpyörällä on luonnollisesti kevyempää kuin tavallisella pyörällä, mutta se on aivan yhtä hyvää liikuntaa kuin tavallinen pyöräily. Sähköpyöräilyn etu on lähinnä siitä, että samassa ajassa pyöräilijä voi joko kulkea nopeammin tai ajaa entistä pidemmän reitin. Himokuntoilijat voivat polkea myös siten, että sähkömoottori ei ole päällä, jolloin pyöräily saattaa muuttua jopa tavallista pyörää raskaammaksi, koska pyöräilijä joutuu näin kuljettamaan myös moottorin painon.

Sähköpyörällä on hyvä kehittää myös omaa kestävyyttä, ja sopii erityisen hyvin niille jotka ovat vasta aloittamassa liikuntaharrastusta. Liikunta auttaa tunnetusti myös mielen hyvinvoinnissa. Mikään ei ole parasta kuin pyöräillä kesäsäässä luonnon ympäröimänä. Ulkona liikkuminen alistaa aisteja aivan eri tavalla kuin sisällä touhuaminen.

4. Ystävällinen lompakolle ja ympäristölle

Sähköpyörissä hyödynnetään hieman monimutkaisempaa tekniikkaa kuin tavallisessa pyörässä, ja sähköavusteisuus edellyttää ylimääräisiä komponentteja, jotka kasvattavat hintaa. Pyörän hintaa kannattaa kuitenkin ajatella pitkänajan sijoituksena, mikä tekee sähköpyörästä edullisen ajoneuvon, kun otetaan huomioon sen käyttö- ja hankintakustannukset. Sähköavusteisen pyörän edut ovat kiistattomat, eikä hintaero normaaliin pyöriin ole kuin korkeintaan muutamia satasia. Sähköpyörä ei myöskään kuluta valtavasti sähköä, joten pyörän lataaminen maksaa vain joitakin senttejä.

Aivan kuten tavallinen pyöräkin, on sähköfillari varsinainen ekokulkuväline. Sähköpyörän käyttö ei likaa ilmastoa, sillä se ei aiheuta päästöjä, lukuun ottamatta akun latauksesta syntyvä energia. Se on kuitenkin huomattavasti pienempi esim. moottoripyörässä. Sähköpyörän valmistuksesta syntyy toki päästöjä, mutta tähän voi vaikuttaa valitsemalla kotimainen sähköpyörä, joka samalla kotimaista tuotantoa. Markkinoilla on monia kotimaisia tuottajia, jonka lisäksi Suomessa toimii yrityksiä, jotka asentavat sähkömoottoreita tavallisiin pyöriin.

5. Sähköpyörä sopii kaikenlaisille pyöräilijöille

Sähköpyörä sopii kaikenlaisille ihmisille. Niistä on paljon iloa aktiiviharrastajille, jotka nauttivat alamäkien tai metsäpolkujen ajamisesta, Sähköavusteisuus helpottaa ylämäissä ja antaa järisyttävän vauhdin alamäissä! Joskin pyöräilijän pitää aina pitää huolta omasta turvallisuudesta.
Vähän liikkuvat tai vaikkapa pitkään sairaana olleet voivat myös hyötyä sähköpyörän tuomasta keveydestä, jolloin urheilun makuun pääsee vaivatta ja ilman suurta stressiä. Käyttipä sähköpyörää kuka vain, on se ennen kaikkea kulkuväline, jolla meno on uskomattoman hauskaa. Sähkömoottori antaa hauskalla tavalla vauhdintunnetta riippumatta siitä ajaako maanteillä, kaupungissa vai luonnossa. Kannattaa ihmeessä kokeilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *